Blog10 april 2024

Sheila’s kennis van veiligheid is inspirerend voor de corporatiesector

Ze wilde altijd bij de politie, maar tijdens haar studie Integrale Veiligheidskunde wekte het sociale aspect steeds meer haar interesse. De corporatiesector trok de aandacht van onze 25-jarige Rotterdamse Hbo trainee Sheila. Maar in welke functie ze zou passen dat wist ze nog niet precies. Traineeship Thuisgeven was daarom een mooie uitkomst voor haar om de juiste richting te bepalen.

Een bijdrage aan de maatschappij

Voordat Sheila aan het traineeship begon, behaalde zij haar diploma Integrale veiligheidskunde. Ze wist al vroeg dat ze bij de politie wilde, omdat zij zich graag nuttig wil voelen voor de mensheid. Tijdens haar studie kwam ze erachter wat veiligheid allemaal inhoudt en wat er bij komt kijken. Ze ontdekte dat ze het sociale aspect ook heel interessant vond. 

Een goede match, maar in welke functie?

Na haar studie heeft Sheila bij verschillende corporatie gesolliciteerd, maar ze wist niet goed in welke functie zij dan paste. Ze kwam erachter dat ze niet in een standaard functie paste en nog weinig ervaring had. Ze vond via Traineeship Thuisgeven een mooie ingang om toch aan de slag te gaan in de corporatiesector.

Zelfreflectie

Sheila zocht naar een programma waar zelfontwikkeling hoog op het programma stond. Van te voren heeft zij eerst goed naar zichzelf gekeken: waar ben ik goed en wat vind ik interessant? Stedelijke problematiek, het sociale aspect en veiligheid waren daarop haar antwoorden. Dat leidde haar naar de corporatiesector en zo vond ze Traineeship Thuisgeven.

Traineeship Thuisgeven is een fijne manier om te kunnen snoepen van alle mogelijkheden binnen de corporatiewereld.

Veel mogelijkheden

Sheila ervaart het traineeship als erg fijn. Ze vindt de begeleiding erg fijn, er was direct een goede klik met haar begeleider Mirella en er wordt altijd met je meegedacht. Er is veel flexibiliteit en je kan aangeven wat jij graag zou willen. Het is een fijne manier om te kunnen snoepen in de corporatiewereld. Sheila vindt het dan ook leuk om bij twee verschillende corporaties een opdracht uit te kunnen voeren. Elke corporatie is toch net iets anders met andere functies en andere projecten. Ook leer je op deze manier veel nieuwe mensen kennen. 

Woon- en veiligheidsbeleving

Haar opdrachten waren Sheila op haar lijf geschreven. De eerste opdracht die ze uitvoerde was een woonbelevingsonderzoek. Het onderzoek gaat over hoe de huurders het wonen en huren bij de corporatie ervaren. Punten die terugkwamen in het onderzoek waren: veiligheid, criminaliteit, schoon, heel en veilig en sociale cohesie. Kennen de buren elkaar bijvoorbeeld en begroeten zij elkaar? Sheila heeft geholpen met het weergeven van de data en om overzichten te creëren. Ze vond het leuk om de gebiedsconsulenten te helpen met het analyseren van de gegevens en mee te lopen met sociaal beheer.

Haar tweede onderzoek gaat over veiligheidsbeleving door middel van aanpassingen in de ruimtes te maken. Denk hierbij aan geur, kleur, licht en elementen toe te voegen.

Persoonlijke groei

Je leert jezelf goed kennen tijdens het traineeship vindt Sheila. Zo leerde zij dat ze zichzelf meer mag laten zien. Van zichzelf is ze wat rustiger en zal niet snel op de voorgrond treden. Daar wilde ze tijdens het traineeship aan werken en dat heeft vruchten afgeworpen. Ze sparde met haar begeleider over deze uitdaging en ze geeft aan dat ze hierin flink gegroeid is. Zo gaf ze bijvoorbeeld een presentatie aan het MT. Een mooie stap in haar persoonlijke ontwikkeling!

 

Interview geschreven door trainee Aïcha Jongejan

Wil jij ook thuisgeven net als Sheila?

Scrol door onze website of neem contact op.