Blog9 juli 2024

Een duurzame investering in ontwikkeling voor Ramon

Van uitdaging kan hij geen genoeg krijgen. Zo leerde Ramon zichzelf in Corona-tijd gitaar en piano spelen. Ook ziet hij zichzelf ooit in een bestuursfunctie. Voordat het zo ver is, is hij van plan nog heel veel stappen te zetten. Als hij straks klaar is met zijn Hbo traineeship wil hij doorgroeien naar projectontwikkelaar. Vanaf daar wil hij steeds een stapje verder komen. Hoe en wat weet hij nog niet precies, want dat ligt wat hem betreft allemaal nog open. Dit traineeship ziet hij als een mooie kans om dat allemaal te gaan ontdekken. De ambitie en energie om te ontwikkelen spat er in ieder geval vanaf. Dit is Ramons verhaal.

Zoektocht

Gezakt op 0,10e punt in Havo 5. “Dat was ontzettend balen”, vertelt hij openhartig. “Ik zou na de middelbare school samen met een vriend een hotel- en evenementen opleiding volgen. Als ik daarop terugkijk, was dat eigenlijk helemaal niets voor mij”, vervolgt hij zijn verhaal. Omdat hij zijn laatste jaar over moest doen, had Ramon de tijd om nog eens goed over zijn vervolgstudie na te denken. Het werd Hbo Commerciële Economie. Helaas, merkte hij dat hij die richting helemaal niet leuk vond en hij stopte ermee. Alsof het zo had moeten zijn, kwam er een reclame over vastgoed op zijn pad. Dat was genoeg om zijn interesse in deze sector aan te wakkeren. Hij begon met veel enthousiasme aan zijn Hbo Vastgoedkunde en achteraf gezien was dat een hele goede keuze. “In het begin wist ik niet zo goed wat ik van de opleiding kon verwachten, maar ik vond er goed mijn weg in en mijn ontwikkeling ging snel”, voegt hij daaraan toe.

Soms moet je gewoon maar wat proberen om te kijken of het echt bij je past

Duurzame insteek

Ramon vond tijdens zijn opleiding de projectontwikkeling kant het gaafst. “Naar mijn idee kan je daar echt impact mee maken en dat vind ik heel belangrijk”, legt hij uit. Ramon vindt een duurzame insteek namelijk essentieel, zowel in zijn werk als in zijn privé leven. “Als ik zelfstandig projecten zou ontwikkelen, dan zou duurzaamheid iets zijn waarin ik voorop zou willen lopen”, licht hij toe. “Thuis ben ik ook heel bewust met het milieu bezig. Zo ben ik bijvoorbeeld vegetariër en maak ik bewuste keuzes over aankopen.”  Zijn motivatie op dat vlak gaat nog een stapje verder. Ramon gelooft in een duurzame extensie van zijn levensjaren door te sporten. Zo is hij 3 à 4 keer per week op de tennisbaan te vinden. Hij legt uit dat deze racket sport een hele goede investering in je gezondheid is door de interval, hand oog coördinatie, tactiek en het fysieke aspect van de sport.  

In een stroomversnelling

Na het behalen van zijn Vastgoedkunde diploma verstuurde hij meerdere sollicitaties. Via een van de aangesloten woningcorporaties werd hij getipt over traineeship Thuisgeven. “Heel toevallig waren de speed dates precies een dag later, daar kon ik toen bij aansluiten”, vertelt hij. Zijn deelname raakte in een stroomversnelling. In heel korte tijd werd duidelijk dat hij mee ging doen met het traineeship en op dit moment onderzoekt hij bij Wooncompas welke bouwmethode -op basis van CO2 uitstoot- het meest circulair is; houtbouw of betonbouw. Hij denkt mee in het optimaliseren van duurzamere keuzes en laat dat hem nou net op zijn lijf geschreven zijn. Zijn 2e periode gaat hij bij Vidomes aan de slag. Hij is ook benieuwd hoe het werken daar is. Maar dat hij goed op zijn plek zit in de corporatiesector is in ieder geval wel duidelijk voor hem.

Als je het zelf goed hebt, vind ik het niet meer dan logisch dat je voor een baan kiest waarin je anderen kunt helpen

Leren, ontwikkelen, groeien én een goede band met je medetrainees

Ramon laat weten dat hij ook bij zijn medetrainees op een andere locatie een dag kan meelopen. “Zo kan je op nog meer plekken kijken wat nou goed bij jou past.” Interessant vindt hij alle ontwikkelingssessies die onderdeel zijn van het traineeship. Ook de app Awareyess verrast hem regelmatig doordat hij over bepaalde dingen na moet denken. “De bewustwording van je mentale en fysieke gezondheid staan ook echt wel centraal in dit programma. Dat daar aandacht voor is, legt volgens mij een mooie basis voor de rest van ons werkleven.” Het meest waardevolle aan zijn traineeship vindt hij dat hij aan een heel stevig netwerk bouwt. “De introductieweek vond ik echt geweldig, want zo bouwden we als groep meteen een hele intensieve connectie met elkaar op”, legt hij uit. “Het groepsgevoel is supergoed en voelde vrijwel meteen vriendschappelijk.” Zo gaat de groep, geheel op eigen initiatief, van de zomer met elkaar uiteten en karaoken. 

Tip van Ramon: Pak je kansen! Er zijn super veel mogelijkheden, dus maak daar zelf ook echt werk van. Dan zijn de mogelijkheden binnen jouw traineeship eindeloos!

Wil jij ook thuisgeven net als Ramon?

Scrol door onze website of neem contact op.