Blog4 juni 2024

Op ontdekkingsreis met Mirella

In onze sector is ze een bekende naam, omdat ze op veel plekken verantwoordelijk is geweest voor verschillende HR-vraagstukken. De programmamanager van Thuisgeven noemt zichzelf liever talentmanager, omdat ze de trainees echt ziet groeien van starter naar professional. Mirella is een echte aanjager en verbinder. Deze motor achter het traineeship wordt vooral geïnspireerd door mensen die authentiek zijn. Door mensen die het leven in de ogen kijken en vol overgave hun eigen pad bewandelen. Dat is ook precies waar zij je bij helpt wanneer je voor Thuisgeven kiest. Maar hoe doet ze dat dan? We stellen Mirella graag aan je voor. 

Zelf ook ooit trainee

Samen met haar man, twee pubers, twee katten (ook pubers) en konijnen woont ze in Berkel en Rodenrijs. “Ik ben een beetje een vreemde eend in de bijt,” antwoordt ze op de vraag hoe haar carrière in de corporatiesector is gestart. Na de HAVO startte Mirella de opleiding SPH, maar door omstandigheden moest ze die afbreken. Via een detacheringsbureau kwam ze in een soort traineeprogramma voor talentvolle schoolverlaters terecht. “Ik begrijp dus als geen ander de zoektocht van onze eigen trainees,” zegt ze daarover. Per toeval kwam ze bij haar eerste woningcorporatie te werken; toen PWS, nu Havensteder. 

Terug de schoolbanken in

Ze had het gevoel dat ze meer wilde. Mirella besloot de Hbo-opleiding personeelsmanagement te volgen en daarna zijn heel wat vervolg- en coachopleidingen en trainingen de revue gepasseerd op het gebied van verandermanagement, L&D, persoonlijk leiderschap, mindfulness, yoga en nog wat meer. “Ik ben gek op leren en ontwikkelen zal ik maar zeggen,” lacht ze. 

Van ademcoach en retraites tot talentontwikkeling en verandermanagement

Mirella is van veel markten thuis. Zo heeft ze diverse interimopdrachten op het gebied van HR & verandermanagement op haar naam staan en begeleidt zij bedrijven met talentontwikkeling, vitaliteit en innerlijk leiderschap. Daarnaast geeft ze wekelijks yogalessen, ademsessies en retraites. Voor Traineeship Thuisgeven is zij programmamanager / talentmanager. Ik ben van A tot Z verantwoordelijk voor de traineeprogramma’s. Deze programma’s zijn een initiatief van Corporaties in Beweging, een samenwerkingsverband van 30 woningcorporaties in Zuid-Holland (regio Rotterdam – Haaglanden – Drechtsteden). Wij werken samen op het gebied van het duurzaam inzetbaar houden van organisaties en de mensen die er werken,” legt ze uit. 

Wat is dan A en wat is dan Z?

“Ik probeer het kort te houden, want er komt best veel kijken bij de organisatie van de traineeships,” vertelt ze. Ze neemt ons in vogelvlucht mee in haar werkzaamheden. Haar rol begint bij het inventariseren van corporaties die deel willen nemen aan de nieuwe editie van het traineeprogramma. Ieder programma duurt 1,5 jaar. Dan volgt vervolgens o.a. het opmaken van de begroting, de hele marketing- en wervingscampagne, de selectie van de kandidaten, het maken van het ontwikkelprogramma, het matchen van de trainees aan organisaties, bedenken van de inhoud en het geven van trainingen, organiseren van kennissessies door collega’s en andere trainers, coaching, evaluatie en intervisie. Ik heb inmiddels een fijn klein team om me heen die samen met mij zorgt voor een succesvol programma. Je zult ook merken dat ons traineeship heel persoonlijk is en iedereen jou écht kent.”  

Op 1 iemand na heeft íedereen van onze vorige Hbo groep een vaste baan aangeboden gekregen bij een deelnemende corporatie. Dat maakt me trots!

Het mooiste aan haar werk

“Het is zo gaaf om te zien hoe snel de persoonlijke ontwikkeling van trainees gaat,” legt ze uit. “Trainees kiezen bewust voor Thuisgeven, omdat we veel tijd en aandacht investeren in persoonlijk leiderschap en ontwikkeling door o.a. trainingen en 1- op 1 coaching. Ze gaan echt als een speer en daar ben ik trots op!” De combinatie van trainees die willen investeren in hun ontwikkeling, het ontwikkelaanbod dat aansluit op deze wensen, de match op de werkvloer, de aandacht; alles bij elkaar zorgt voor een succes. Van onze vorige Hbo groep heeft bijvoorbeeld iedereen, op 1 trainee na, een vaste baan aangeboden gekregen bij een corporatie die meedeed aan deze editie. Daar doe ik het voor!” 

Dit raadt ze haar jongere zelf aan

Mirella weet uit ervaring dat het best een zoektocht is om te ontdekken waar je nou op je plek zit. “Gun jezelf ook écht de tijd om te ontdekken wat bij je past (en nee, dat hoeft niet meteen voor de rest van je leven zo te zijn). Op welke plek komen jouw talenten tot zijn recht? Experimenteer, maak fouten, leer en heb vooral ook veel plezier! O, en solliciteer naar een plekje bij ons traineeprogramma.  Daar vind je dit allemaal!” zegt ze met een grote lach 😊

Experimenteer, maak fouten, leer en heb vooral ook veel plezier!

Ook voor de nog niet deelnemende corporaties heeft ze een tip

“Investeer in jong talent, want zíj hebben de toekomst”, begint ze. “Allereerst help je de nieuwe generatie bij de zoektocht naar de volgende stap en welke branche het beste hierbij past. Je leert trainees echt om impact te maken met hun maatschappelijke bijdrage. In ruil daarvoor krijg je een frisse blik in jouw organisatie en leer je hier zelf ook een hoop door,” legt ze uit. Als begeleider van trainees krijg je zelf ook een training en intervisie met andere begeleiders. En wie weet, wordt een trainee straks wel jouw nieuwe vaste collega. Er gingen je meerdere met succes voor! 

Wil jij ook Thuisgeven?

Meedoen als trainee of wil je weten wat Thuisgeven voor jouw organisatie kan betekenen?