Blog4 januari 2024

Ontdekkingsreis van bedrijfskundige Erik

“In eerste instantie was ik nooit zo heel erg bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling, maar dit traineeship heeft mij gestimuleerd om hier meer over na te denken. Dit heeft mij verschillende nieuwe inzichten gegeven waar ik in de toekomst zeker wat aan ga hebben”, begint Erik van Genderen zijn verhaal. Hij noemt het een ontdekkingstocht naar jezelf.

Van accounting tot aan ondernemingsrecht

Erik is 25 jaar oud en geboren en getogen in het ‘altijd mooie Alblasserdam’. Vanuit deze thuisbasis maakte hij jarenlang de reis naar Rotterdam om zich aan de Erasmus Universiteit op te laten leiden tot bedrijfskundige. Erik koos voor een brede studierichting; van gedrag in organisaties tot aan accounting en van statistiek tot aan ondernemingsrecht. Op deze manier kon hij ontdekken wat hij echt leuk vond.  

Ieder voordeel heeft z’n nadeel

De veelomvattendheid van een studie bedrijfskunde ziet Erik als een nadeel bij een voordeel. Dat hij hierbij een variant op de uitspraak van Johan Cruijff aanhaalt is, Erik kennende, geen toeval. Hij haalt zijn inspiratie immers uit wonderlijke sportprestaties en de ijzersterke discipline die daarvoor nodig is. Als ik Erik vraag wat precies het voordeel en bijkomende nadeel is van een studie bedrijfskunde zegt hij het volgende: “Het voordeel is de brede oriëntatie en de mogelijkheid om te ontdekken wat bij je past. Het nadeel is het gebrek aan specialisme.’’ Dit is dan ook precies de reden om na zijn studie te solliciteren op traineeship Thuisgeven.

Ik haal inspiratie uit bizarre sportprestaties. Dingen die onmogelijk lijken en zij krijgen dat dan toch voor elkaar. Ik sport zelf ook veel en dat is één van de redenen waarom ik het zo kan waarderen

Thuisgeven is thuis zijn in de corporatiesector 

De corporatiesector kende nog veel geheimen voor Erik toen hij solliciteerde voor het traineeship Thuisgeven. Inmiddels voelt de sector aan als een warm bad waarbij hij in het bijzonder de toegankelijkheid van mensen prijst. “En dat we gezamenlijk aan een maatschappelijk doel werken (betaalbaar wonen voor midden- en lage inkomens), maakt de sector des te mooier”, vindt Erik.  

Een kijkje in de keuken

Erik is erg positief over het traineeship. “Het is mooi dat je als het ware een kijkje in de keuken kan nemen bij twee verschillende woningcorporaties”, vertelt Erik. “Bij iedere corporatie kreeg ik een uitdagende opdracht. De eerste termijn ontfermde ik me over een HR-vraagstuk, waarbij ik me mocht verwonderen over ‘de medewerker van de toekomst’ en in de tweede termijn werkte ik bij een projectenbureau en hield ik me bezig met ‘woningdelen en projectmatig werken’ (inclusief bedrijfsfilosofieën als Agile & Lean).”   

Blijvend op ontdekkingsreis

Erik kwam tijdens zijn traineeship voor diverse uitdagingen te staan. Op één uitzondering na kwamen deze voort uit zijn dagelijkse werkzaamheden. Hoe ziet de medewerker van de toekomst eruit? Welke kwaliteiten horen hierbij? Hoe kun je talent aantrekken én behouden? En wat als medewerkers zich niet meer kunnen identificeren met de nieuwe visie? Maar de grootste uitdaging is de blijvende ontdekkingstocht naar jezelf, aldus Erik.

Interview geschreven door trainee Maarten Doevendans

 

Wil jij ook thuisgeven net als Erik?

Scroll door onze website of neem contact met op