Blog7 november 2023

Een sprong in het diepe voor historicus Carine

Toen de 26-jarige Carine Huurman wilde gaan solliciteren bij een woningcorporatie kwam traineeship Thuisgeven eigenlijk zomaar op haar pad. “Ik werk nu ongeveer een jaar als hbo trainee en ik vind het heel veelzijdig. Zo kan ik me goed oriënteren op mijn toekomstige baan,” vertelt Carine.

Historicus

Carine is eigenlijk historicus; ze heeft namelijk geschiedenis gestudeerd aan de Erasmus Universiteit met als specialisatie internationale relaties. Met haar fascinatie voor mensen en cultuur en haar onderzoekende blik is het dan ook niet gek dat ze zich interesseert voor de corporatiesector. “Wat mij zo aantrekt is het sociale aspect van de sector. Dat je je inzet voor kwetsbare mensen in de samenleving die moeilijk voor zichzelf kunnen opkomen. En dat je van betekenis kunt zijn.”

Ik heb gekozen voor dit traineeship omdat dit een soort vertaling van mijn studie naar de werkvloer is.

De corporatiesector staat voor je open

Toen ze in de branche begon, merkte ze dat je bij een corporatie écht je mening mag geven, ook als je nog helemaal nieuw bent. Veel collega’s staan open voor alternatieve meningen en dit inspireert haar. “Ik probeer met zoveel mogelijk mensen te praten qua achtergrond en studie. Voor iedereen verschilt het ‘normaal’ en dat maakt het zo leuk om met elkaar in gesprek te gaan,” legt ze uit. Dit past goed bij haar onderzoekende en geïnteresseerde instelling. 

Carine over Thuisgeven

Carine is positief over traineeship Thuisgeven dat ze ervaart als veelzijdig. “Je hebt het corporatiewerk zelf en de traineedagen waar je andere trainees ontmoet. Via je werk ga je dan de diepte in met je eigen opdrachten. Je kunt met collega’s meelopen en je kunt je oriënteren op jouw toekomstige baan.” Zo heeft ze zich tot nu toe beziggehouden met onderwerpen als energiearmoede, zonnepanelen en tuinbeleid. Ze is nu bezig met het tweede deel van het traineeship en ze heeft veel zin om zich te verdiepen in nog meer onderwerpen!

 

Interview geschreven door trainee Annamarie van Dienst

Wil jij ook thuisgeven net als Carine?

Scroll door onze website of neem contact met ons op