Blog12 december 2023

Leer van experts

Inspirerende gastcolleges, workshops en events

Ons traineeprogramma wordt gevormd voor en door onze organisaties, en dus ook door onze collega’s. En die collega’s? Die delen dolgraag hun kennis met jou! Iedere maand krijg je een inspirerend gastcollege, volg je workshops en bezoek je grote netwerkevenementen. Zo leer je dus echt van én met elkaar, van collega’s die zelf met hun voeten in de klei (hebben) (ge)staan. 

Waardevolle aanvulling

Met interessante gastcolleges, workshops en events delen we de expertise en ervaringen van professionals uit het werkveld rechtstreeks met jou. Naast dat het ontzettend leerzaam is, is het ook een fijne aanvulling op je werkzaamheden.  

Praktijkgericht leren

Gastcolleges en workshops geven je de kans om te leren van mensen die actief zijn in de corporatiesector. Je krijgt inzicht in de praktische toepassing van de theoretische kennis die je bijvoorbeeld tijdens je studie op hebt gedaan. Dit helpt je om de link te leggen tussen theorie en praktijk en om een beter begrip te krijgen van hoe concepten en vaardigheden worden toegepast in onze wereld.

Voorbeelden van workshops / gastcolleges

De ene week staat je een introductie volkshuisvesting door een bestuurder te wachten, een week daarna krijg je uitleg over de jaarrekening van een corporatie door een specialist op dat gebied. Of wat denk je van een ketenregisseur die uitlegt welke ketenpartners een corporatie allemaal heeft en hoe je daar effectief de samenwerking mee opzoekt. De kern is voor en door de corporaties, dus je krijgt uitleg van ervaren collega’s uit de sector. 

Van uitleg over hoe je een jaarrekening opstelt tot welke ketenpartners er zijn. Je leert alle ins and outs van de corporatiesector kennen.

Inspirerend en motiverend

Het laat je zien wat er allemaal mogelijk is binnen de sector. Door te luisteren naar de verhalen en ervaringen van succesvolle professionals, krijg je een beter beeld van je toekomstige carrièremogelijkheden en doelen. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en om je te richten op jouw eigen professionele ontwikkeling.

Netwerkmogelijkheden

De evenementen zijn waardevolle netwerkmogelijkheden. Door nieuwe mensen te ontmoeten, vergroot je je kansen wat kan leiden tot toekomstige werkgelegenheid of andere samenwerkingsverbanden. Het opbouwen van een professioneel netwerk is essentieel voor een mooie carrière.

Actuele kennis en trends

Je wordt op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen, trends en uitdagingen binnen een bepaald vakgebied. Onze collega’s uit het werkveld delen inzichten over actuele onderwerpen en geven praktische tips die niet altijd in studieboeken te vinden zijn. Dit zorgt ervoor dat je relevante en up-to-date kennis opdoet. 
 
Kortom, het leren van experts vormt een waardevolle aanvulling op het reguliere traineeprogramma en draagt bij aan jouw professionele ontwikkeling.

Interessant?

Leer ook van onze experts