Blog28 december 2023

Jouw 1e week als trainee ziet er zo uit

De start van werken en leren in de corporatiesector

Je hebt je Mbo diploma op zak en je wilt werken en leren in een leuke en interessante omgeving. Dan snappen we heel goed dat je traineeship Thuisgeven overweegt. Misschien heb je al gesolliciteerd op het Mbo traineeship dat op 1 maart 2024 start of je bent benieuwd hoe het eraan toe gaat bij ons. We nemen je mee in jouw 1e werkweek als trainee.

Hoe ziet de 1e werkweek als trainee eruit?

De eerste week ga je niet meteen hard aan het werk. Je tekent je contract, haalt je laptop en telefoon op. Dan is het vooral kennis maken. Met je begeleider, coach, directe collega’s en vooral met de andere 15 trainees. Uiteraard doen we dit op een leuke, actieve manier. Ook maak je deze week kennis met de corporatiesector. Misschien wel voor het eerst. Er komt best veel op je af. Daarom gaan we tijdens deze week ook leuke dingen doen! 

Je eerste dag is vrijdag 1 maart 2024

Jouw startdag staat in het teken van kennis maken met je trainers en met elkaar. We beginnen op vrijdag 1 maart eerst met een eerste korte kennismaking en je krijgt dan ook meteen te horen wat je deze week staat te wachten en hoe het leer- en ontwikkelprogramma er in hoofdlijnen uit ziet. We maken samen afspraken over veilig en vertrouwd werken en wederzijdse verwachtingen. 

Na een lekkere lunch is het tijd voor actie en frisse lucht! Wat we precies gaan doen, is nog een verrassing.  

Dag 2 ontmoet je bestuurders

Maandag 4 maart maak je kennis met een van onze bestuurders en leer je wat meer over de corporatiesector. En dat is best een boel!  

Na de lunch is het tijd voor een sportieve teambuilding activiteit in de natuur!  

Dag 3 leer je jouw 1e opdrachtgever kennen

Dinsdag 5 maart is de kennismakingsdag met de corporatie waar jij start. Je haalt je laptop en telefoon en maakt kort kennis met de afdeling / het team waar jij aan de slag gaat. 

Dag 4 ga je op wijksafari

Woensdag 6 maart ga je op wijksafari! Wat zijn de actuele thema’s in onze sector, we gaan langs bijzondere projecten en je hoort van een collega meer over de sector.  

Dag 5 start je met je persoonlijke ontwikkelplan

Donderdag 7 maart maak je een start met het persoonlijk ontwikkel programma. We maken op een andere manier kennis met elkaar. Dit doen we interactief en op een leuke manier. (vinden wij dan 😉) 

Ook kies je vandaag een buddy trainee om samen mee op te trekken of om mee te sparren.  

Dag 6 werk je aan je personal branding

Vrijdag 8 maart ga je op de foto! Je krijgt een mooie profielfoto. Kun je meteen je LinkedIn profiel aanpassen en iedereen laten weten dat je een nieuwe baan hebt!  

Ook krijg je korte uitleg over ons (online) opleidingsprogramma, maak je kennis met je persoonlijke coach, blikken we terug op deze week en vooruit op je eerste echte werkweek volgende week.  

Kom ook werken en leren in de corporatiesector

T/m 7 januari kan je je inschrijven voor het mbo traineeship 2024-2025