Blog16 juli 2024

Baan met impact

Maak het verschil voor een ander 

We staan midden in de maatschappij en kunnen zo echt iets betekenen voor onze medemens. Niet alleen bij het verhuren van een woning, maar ook bij andere zaken zoals leefbaarheid- en schuldproblematiek. Het verschil maken voor een ander doe je als geen ander in de corporatiesector!

Impact maken met je baan 

Woningcorporaties spelen een belangrijke rol in de woningmarkt. Met elkaar verhuren we zo’n 2,3 miljoen sociale huurwoningen. We bieden niet alleen betaalbare huisvesting, maar helpen ook om de balans in de markt te herstellen en om de bestaande woningvoorraad sneller te vernieuwen. Bouwen voor aandachtsgroepen en verduurzaming spreken tot de verbeelding. Met de opdracht om er 250.000 sociale huur en 50.000 middenhuurwoningen bij te bouwen t/m 2030 hebben we uitdagend werk. Corporaties zorgen dus voor betaalbare huizen voor mensen die niet zelfstandig in een woning kunnen voorzien. Maar ze zorgen er ook voor dat het prettig wonen is in buurten en woonwijken. Ook helpen ze mensen met financiële problemen en zorgen ze voor sociale cohesie in wijken. Zodat iedereen naar zijn zin woont. En zo kan jij dus op heel veel vlakken impact maken met jouw baan bij ons! 

Teruggeven 

Wat alle collega’s in de corporatiesector gemeen hebben, is dat ze geven om een betere wereld. Stuk voor stuk willen we allemaal iets terugdoen voor de maatschappij. We geven om een ander. En door iets terug te geven –onze talenten en inzet-, geven we anderen een toekomst. Want een dak boven je hoofd is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat zou het wel moeten zijn. Iedereen verdient een fijn huis en daar werken wij iedere dag aan.  

Of het nu gaat om het ondersteunen van kwetsbare groepen, het bevorderen van duurzaamheid of het creëren van gelijke kansen voor iedereen; jouw werk zal een tastbaar verschil maken. 

Waarom een baan met impact zo belangrijk is

In een wereld waarin we constant worden blootgesteld aan hectische schema’s en veeleisende banen, is het soms moeilijk om de betekenis achter ons werk te blijven zien. We streven vaak naar succes en financiële beloning, maar wat als er meer is dan dat? Wat als ons werk niet alleen ons eigen leven verrijkt, maar ook dat van anderen? Dit is waar het belang van een baan met impact naar voren komt. 

Traineeship Thuisgeven biedt precies dat: de kans om een verschil te maken in de levens van mensen die het nodig hebben. Door deel te nemen aan dit traineeship, krijg je de mogelijkheid om betrokken te raken bij projecten en initiatieven die echt impact hebben op de samenleving. Of het nu gaat om het ondersteunen van kwetsbare groepen, het bevorderen van duurzaamheid of het creëren van gelijke kansen voor iedereen; jouw werk zal een tastbaar verschil maken.

Zoek je een betekenisvolle carrière?

Kies voor een traineeship bij Thuisgeven. Samen kunnen we bouwen aan een betere toekomst voor iedereen.