Blog11 maart 2024

De 1e week van onze Mbo trainees

Onze nieuwe groep Mbo trainees is van start. En hoe! Op 1 maart begonnen 13 starters in de corporatiesector aan hun traineeship Thuisgeven. De eerste week stond volledig in het teken van kennismaken. Met elkaar en met de sector. We vertellen je graag meer over de eerste week.

De aftrap

Vrijdag 1 maart trapten we af met een uitgebreide lunch en verschillende spellen om elkaar alvast wat beter te leren kennen. Direct al 13 nieuwe namen onthouden is toch best een uitdaging 😉 Maar.. Het is gelukt! We deelden bijzondere verhalen met elkaar en sloten de dag af met een Prison Island waar de trainees in kleine groepjes de strijd tegen elkaar aan gingen. Moe, maar voldaan gingen we het weekend in. 

Teamgevoel

Maandag 4 maart weer met nieuwe energie er tegenaan. We begonnen de ochtend bij 3B Wonen. Hier kregen de trainees een eerste inkijkje in de corporatiesector door Hanneke Vliet-Vlieland, Sanne van der Sloot en hbo trainee Denitzah Wezer. Er kwam zelfs een quiz met prijzen aan te pas! Na de lunch was het tijd voor actie! Outdoor teamwork spellen als opwarmertje, gevolgd door het bouwen van een groot vlot om hiermee naar het survivalbos te varen bij de Outdoor Valley. Hier is het teamgevoel echt gegroeid. Grenzen verleggen, elkaar motiveren, helpen en vooral heel veel lol hebben samen!

Kennismaken met de corporaties en hun wijken

Dinsdag gingen alle trainees naar hun eigen corporatie. Kennismaken met collega’s, laptop halen, dat soort dingen. Weer allemaal nieuwe gezichten en indrukken. Woensdag waren de trainees te gast bij Wooncompas. Hbo trainee Denise Koppelaars nam de trainees, samen met een aantal collega’s, mee in de wereld van een wijkbeheerder en woonconsulent. Eerst door iets te vertellen en daarna samen de wijk in, de plek waar het echt werk plaats vindt. 

Grenzen zijn verlegd

Donderdag sloten we de introductieweek af bij woningstichting Samenwerking Vlaardingen. De aftrap werd gedaan door collega’s die ook trainees gaan begeleiden. Daniel Zwarts, Sylvia Smeets en Quirine Renleo. Kort vertelden zij iets over hun rol binnen de corporatie. Vervolgens blikten we terug op afgelopen week. Welke successen kunnen we nu al vieren? Woorden als teamgevoel, vertrouwen, verbinding, nieuwe vrienden, uit mijn comfortzone, grenzen verleggen kwamen voorbij. En dat is nu ook precies het gevoel dat wij aan deze week over hebben gehouden! 

We wensen alle trainees heel veel succes, leer- en ontwikkelplezier! We kijken uit naar de komende 1 ½ jaar!

Interessant?

Wil je de Mbo trainees blijven volgen in hun avontuur? Dat kan!